Az alábbi aloldalakon a környezetvédelmi engedélyeztetés során szerzett néhány általam hasznosnak ítélt tapasztalatot szeretnék megosztani. Nem célom a vonatkozó jogszabályok szóról-szóra történő bemásolása, mert azok éppen aktuális állapota elérhető hivatalos és ingyenesen elérhető weboldalakon.

A főbb vonatkozó jogszabályok linkjét az alábbiakban is megadom, így ha a pontos tartalom kapcsán merülne fel kérdés, javaslom a jogszabályt áttekinteni. Az alábbi aloldalakon olyan tapasztalatokat, javaslatokat osztok meg, amik az engedélyeztetés során, illetve annak megtervezése során lehetnek hasznosak.

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az alábbiakban megadott link a jogszabály 2020. június 1.-én aktuális állapotát mutatja. Az adott linken megjelenő jogszabály érvényességi idejét a honlap tetején, a jogszabály megnevezése alatt lehet ellenőrizni. Ennek megfelelően, ha a jogszabály korábbi állapotát mutatja a link, akkor a Nemzeti Jogszabálytár főoldalán lehet az aktuális állapotra rákeresni.

Vonatkozó jogszabályok: